Sağlık alanında yeni teknoloji: Erken evre akciğer kanserini tespit ediyor!

Şangay tıp uzmanları, biyopsileri ve akciğer kanseri tedavisini doğru bir şekilde gerçekleştirmek için bir arabanın GPS sistemine benzer şekilde işlev gören yeni bir bronkoskopik teknik (akciğer ve solunum yollarındaki sorunları teşhis ve tedavi etme işlemi) kullanıyor. Teknoloji, yaş, fiziksel durum, korku veya diğer nedenlerden dolayı geleneksel ameliyat biçimlerine giremeyen veya girmek istemeyen hastalar için özellikle elverişli. Doktorlar, elektromanyetik navigasyon bronkoskopisinin (ENB) hızlı iyileşme sağladığını ve düşük maliyetle minimum derecede dokuya zarar verdiğini söyledi.

Kardiyotorasik cerrahi direktörü Dr Chen Tongyu,Rutin sağlık kontrollerinde BT taramalarının teşvik edilmesiyle, son yıllarda gençler arasında akciğer nodüllerinin tespiti artıyor. Bazılarının erken evre akciğer kanseri olduğu doğrulandı. Ameliyat dışında ENB, daha önce ameliyat olmuş ve ikinci bir ameliyat olamayan kişiler için de bir alternatiftir.” dedi.

ENB, hava tüpü yoluyla akciğerlerin hedeflenen bölgesine ulaşmak için ağza giriyor. Daha sonra doktorlar cihaz altında hızlı bir biyopsi yapar ve kanserli hücreleri öldürmek için 20 dakikalık bir tedavi uyguluyor. Tüm süreç sadece 50 dakika sürer ve hastalar herhangi bir rahatsızlık hissetmiyorlar.

Yueyang’ın solunum yolu hastalıkları bölümü müdürü Dr Wang Zhenwei,Erken evre akciğer kanseri olan her hasta için en iyi sonucu elde etmek amacıyla çeşitli tedaviler başlattık. Hastanemizin özellikleri ile ilgili olarak, tam bir süreç yönetimi için Batı ve geleneksel Çin ilaçlarının kombine bir tedavisini de başlattık. Komplikasyonları ve yan etkileri azaltırken tedaviyi geliştiriyoruz” dedi.

Yorum yapın